E rușine mare să stai cu coșu' gol...
Vezi coșul Plasează comanda
Subtotal: 0,00 lei
Out of Stock

Maus – Roman Grafic

, ,

39,00 lei

Stoc 0

Maus de Art Spiegelman este, pe bună dreptate şi din capul locului, o carte fără precedent. Un roman grafic complex la care autorul a lucrat în total treisprezece ani, este singura bandă desenată premiată cu premiul Pulitzer, în 1992. Volumul este structurat pe două planuri: pe de o parte, unul real, care prezintă relaţia dintre tată (Vladek) şi fiu (Art); iar, pe de altă parte, planul poveştii relatate de Vladek. Curios este că Spiegelman îşi scrie şi-şi desenează romanul în faţa cititorului, dându-i astfel un aspect metabiografic.
Este povestea vieţii lui Vladek, tatăl autorului, evreu polonez care trăieşte ororile Holocaustului şi ajunge, împreună cu soţia sa Anja, în cel mai cumplit loc: Auschwitz. Detaliile povestirii, dublate de cele ale desenelor, sunt de-a dreptul impresionante.

Greutate 0.639 kg
Dimensiuni 24 x 16.5 x 1.8 cm
Editura

Editura ART

Data aparitiei

2012

Număr pagini

296

Limba

Română


  1. Oprisan Andrei Alexandru

    proprietar verificat Zice:

    O experienta unica in mediul benzilor desenate. Nu este o poveste tipica despre Holocaust si asta se simte inca din primele pagini. Evreii sunt soareci, nazistii sunt pisici, polonezii porci si americanii caini. Alegoriile estompeaza socul evenimentelor, oferind pe de alta parte mai multa profunzime iar constructia romanului care se scrie in fata ta te afunda in vietile protagonistilor. Un must buy!

    Apreciez serviciile magazinului!

Adaugă un review

Ați putea dori, de asemenea…